Translate

divendres, 20 de juliol del 2012

Sabó de casa per la rentadora

Per la xarxa pots trobar milers de receptes per a confeccionar un mateix el sabó, els ingredients bàsics són oli reciclat, sosa i aigua, ganes de fer-se un mateix les coses i una estoneta del teu temps. Com hi ha milers de tutorials de com fer-ho no cal que t'ho ensenyi, oi?

Un cop fet, tallat en pastilles ( ja que el vam fer sec)  i esperat el temps reglamentari per a usar-lo, vam començar a usar-lo a la rentadora.




Ratllem un parell de pastilles, son petites.






Agafem els ensenyals de sabó i els posem dins un vell recipient de sabó líquid de 3 quilos i hi afegim aigua calenta per ajudar a desfer els ensenyals, ho sacsem i esperem una estona, ara ja tenim sabó líquid per a la rentadora.


L'usem de la mateixa manera que el de compra, la roba queda perfecta i ens estalviem força diners, ja que nomes vam haver comprar la sosa càustica.

N'hi ha que en lloc de ratllar-lo  ho fan amb ganivet i el llesquen, i barrejat amb aigua ho posen al foc, i en un moment ja tenen la pasta de sabó.


N'hi ha que ja el fan líquid què és molt pràctic, ja que nomes l'has de treballar una vegada, però ocupa molt espai i ara per ara, prefeixo pastilles, potser la pròxima el farem líquid.


Tu fas sabó? també en poses a la rentadora? L'utilitzes per a altres coses?


bon divendres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada