Translate

divendres, 24 d’agost del 2012

Compostem!!!!

A casa, ja saps que, intentem reciclar tot el que podem, per això ja feia temps que volíem anar un pas més enllà, volem compostar!!  vam buscar informació a la xarxa, com ho podríem fer?  podem fer el compostador  nosaltres mateixos? quins materials ens cal? és molt complicat? doncs si! el podem fer nosaltres, però volíem que fos tancat, el nostre jardí   és  petit, no volíem que tingués un impacte visual massa fort, també que  tingues una porta a la part de baix per a poder treure el compost apunt per utilitzar i poder seguir llançant per la part de d'alt les deixalles que anem generant cada dia, llavors havíem de descartar la pila a la vista encara que fos tancada amb un filat, també els bidons  de plàstic per no tenir una porteta a la part de baix, o sigui que el construíem amb fusta de palet, que ens va semblar que per el nostre nivell de manetes era massa o el compràvem fet!

Ahir vaig comprar-lo, al Lidl, casi 40 Euros, no em va semblar massa car, pels preus que havia estat mirant!



Muntem la base i l'ancorem al terra, la fixem  com si fos una tenda de campanya! Els forats del terra  són l'entrada per a que els animalets (prefereixo no pensar qui són)  pugin arribar a dins i fer la seva feina, descompondre!




Una estona més tard, i després de batallar amb les unions de les parets, asseguts dins del compostador per torns, vam col·locar la tapa! ja el tenim muntat!!!

Els forats laterals  són per ventilar, la barreja ha d'estar ben oxigenada! i veus la tapa inferior? en uns mesos l''aixecarem i tindrem el compost fet! En aquest compostador n'hi ha 4 de portes, la que toca a la paret no la podrem utilitzar, però si les laterals i la del davant.

El compostador s'ha de ubicar en un lloc a l'ombra,  així ho hem fet, entre la paret i les moreres no l'hi toca casi gens el sol! Cal barrejar materials secs i humits, per ara el material sec son les fulles que cauen de les moreres i l'humit la gespa que vam segar ahir, avui hi posarem l'orgànica que tenim a la cuina. L'Èric  està content, diu que ara ja no li farà mandra, com li feia anar al contenidor del carrer a llençar l'orgànica. 

També diuen que si  està  ben fet no fa pudor, ni atrau animalons (tampoc vull saber quins són ) indesitjables.

En uns mesos tindrem el nostre propi compost, per al jardí i les jardineres, i d'aquesta manera deixarem de comprar sacs de torba i deixar d'utilitzar la compostadora comarcal (que no m'ho trauran dels meus impostos però....)

Tu també compostes? ensenya-me'n!

Bon cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada